Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ #OLGA GORBUNOVA ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Στις 14 Φεβρουαρίου στις 15:00, έξω από το σταθμό του μετρό Σεπολίων, γυναίκες που μένουν στην Αθήνα συντονίζονται με γυναίκες από περισσότερες από 200 χώρες για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη φυλάκιση της ακτιβίστριας και κοινωνικής λειτουργού (Όλγα Γκορμπούνοβα) Olga Gorbunova από τις Λευκορωσικές αρχές.
Η Olga Gorbunova είναι διευθύντρια και η ψυχή ενός καταφυγίου για γυναίκες και παιδιά που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία στη Λευκορωσία, έχοντας κάνει εδώ και δέκα χρόνια σπουδαίο έργο στο κοινωνικό πεδίο.
Από το Νοέμβριο του 2021 είναι στη φυλακή από το καθεστώς Λουκασένκο, όχι μόνο για τη δράση της αλλά και για τον κόσμο που εκπροσωπεί: έναν κόσμο με ισότητα, με δικαιοσύνη, χωρίς βία.
Ναι, ένα ροζ κόσμο.
Η Λευκορωσία αποτελεί το σύνορο για έναν πόλεμο που ετοιμάζεται να ξεσπάσει μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, έχοντας ήδη μια κυβέρνηση που κατηγορείται παγκοσμίως ως η τελευταία ευρωπαϊκή δικτατορία.
Τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, στις 15:00, έξω από το σταθμό του μετρό Σεπολίων, θα χορέψουμε για την Όλγα και για όλες τις γυναίκες, για όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν.
Βρειτε εδώ την καμπάνια RISE FOR OLGA! από την πλατφόρμα ONE BILLION RISING!
Αν μπορείτε να έρθετε, σας περιμένουμε να ενωθείτε μαζί μας!
Αν είστε δημοσιογράφος, βοηθήστε στην επικοινωνία της δράσης και καλέστε μας για επιπλέον υλικό!
Αν είστε οργάνωση με αντικείμενο την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σας ευχαριστούμε αν μπορέσετε να μας στηρίξετε και να αναδείξετε τη δράσης της Olga Gorbunova!
Μπορείτε να μας καλέσετε για επιπλέον πληροφορίες, για να προσπαθήσετε να συμμετέχετε, για να διαδόσετε.
Τάνια & Δήμητρα
& Ελπίδα & Θωμαϊς & Ελένη & Μαρία, & Μαριάννα & Σίσσυ & Μαρία & Όλγα & Άννα & Ελένη & Κατείνα & Σοφία & Δέσποινα & Αννίλντα & Βανέσα & Γεωργία & Νίκη & Μαρία & Ειρήνη & Κατερίνα & Δανάη & Όλγα & Μαριλένα
 
-- 
WAMBO CITY WASTE PICKERS
www.wastepickers.eu
Environmental Non Governmental Organization Cultural Association of Perama
3rd Septemvriou 14, Perama 18863
Tel: +30 6946542172

PARTNERS & SUPPORT