ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ WAMBO CITY WASTE PICKERS

 

H WAMBO CITY WASTE PICKERS προσκαλεί φωτογράφους και ερασιτέχνες στο διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργανώνει έως την 1η Σεπτεμβρίου 2022, με θέμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και τις κοινωνικές ανισότητες, με έμφαση στην διαχείριση αποβλήτων.

Οι φωτογραφίες επιδιώκεται να απεικονίζουν την υποβάθμιση του φυσικού και αστικού τοπίου–του αέρα, του εδάφους, του νερού – και τη σύνδεσή της με σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα όπως η οικονομική ύφεση και η ενεργειακή κρίση.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη του προβλήματος της διαχείρισης αποβλήτων στην Ελλάδα, η ρύπανση του περιβάλλοντος, και το πως συνδέονται με την ποιότητα ζωής στη χώρα.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την υποστήριξη της σχολής φωτογραφίας 7n8th (7n8.gr). Η επιλογή των φωτογραφιών θα γίνει με τη βοήθεια του οργανισμού θεραπευτικής φωτογραφίας Eyes of Light (eyesoflight.gr). Χορηγός επικοινωνίας του διαγωνισμού είναι το ειδησεογραφικό site Enallaktikos.gr.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαΐου 2022 με την ανάδειξη των 3 νικητ@ που θα καταφέρουν να αποτυπώσουν καλύτερα στις φωτογραφίες τους το θέμα του διαγωνισμού. Η ανακοίνωση των νικητ@ θα γίνει έως τις 30 Ιουνίου 2022. Οι φωτογραφίες θα αναρτώνται στη σελίδα της WAMBO, wastepickers.eu.

Με κριτήριο την ενίσχυση και τη διάδοση της επαναχρησιμοποίησης και της επισκευής, τα έπαθλα θα προέρχονται από τα καταστήματα της All repair (allrepair.gr), που ειδικεύεται στην επισκευή ηλεκτρονικού εξοπλισμού και προβλέπονται να είναι με σειρά επιλογής των φωτογραφιών: (1) ένας πλήρως λειτουργικός φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής (2) επισκευασμένος ηλεκτρονικός εξοπλισμός προβολής (τηλεόραση ή οθόνη) (3) δωροκάρτα επισκευής συσκευής.

Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε μας στο [email protected], υπεύθυνη επικοινωνίας: Ελπίδα Διουλγκαρίδου

PARTNERS & SUPPORT